18 Şubat 2013 Pazartesi

Php Nedir?

PHP, açılımı Hypertext Preproccessor olan bir programlama dilidir. Veritabanından bilgi çekmenize, veritabanına bilgi yazmanıza, matematiksel hesap yapmanıza, üyelik sistemleri hazırlamanıza, kullanıcıya özel ve sürekli değişen sayfa içeriği hazırlamanıza, ekrana grafik nesneleri çizdirmenize ve bunlar gibi daha bir çok işi yapmanıza olanak tanır.


  • Web sayfaları için mutlaka kullanılması gereken HTML bunların hiçbirini yapamaz. O sadece sayfanızın nasıl görüneceğiyle ilgilenir. Kendisine ne veriyorsanız onu gösterir. İki sayıyı toplayamaz, veritabanına bağlanamaz. Veritabanındaki bir veriyi alamaz. Bunları yapmak için php gibi dinamik bir programlama diline ihtiyaç vardır.



  • PHP kodlarının içine HTML kodları gömülebilir. Yani siz, veritabanı işlerinizi, matematiksel işlemleri php ile yaparken, HTML ile de sayfanın görünümünü belirlersiniz.



  • PHP sunucu tarafından derlenir. Yani, siz bir siteye girmek istediğinizde, siteyi barındıran bilgisayarda php kodu çalıştırılır ve sonuç size o bilgisayardan HTML kodu olarak geri verilir. Örneğin php dosyanızda 2+2 matematiksel işlemini yapmak istediniz. Sunucu o işlemi yapar ve size direk olarak 4 değerini verir. Hesaplamanın nasıl olduğuna dair kullanıcının bir fikri yoktur.



  • PHP öğrenmek, C ya da Java dillerini bilenler için çok kolaydır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder