8 Şubat 2013 Cuma

Web Sitenizin Dosyalarını İnternete Yüklemek

Web sitenizi hazırladınız. Şimdi yapmanız gereken, dosyalarınızı önceden satın almış olduğunuz hostinge yüklemek. Peki bunu nasıl yapacaksınız?

Bu iş için hazırlanmış programlar mevcuttur. FileZilla, Blaze FTP, Cute FTP bunlardan bazıları. Daha fazlası için "ftp programları" şeklinde bir google araması yapabilirsiniz. Ben Blaze FTP'yi kullanıyorum ve yıllardır bir sorun yaşamadım. Olayı da Blaze FTP üzerinden anlatacağım.

Domain ve/veya hostingi aldığınız firma tarafından size bir kullanıcı adı ve şifre verilir. Aynı zamanda bir ftp adresi de verilebilir. Bu adres genellikle domaininizin başına "ftp." konulmasıyla oluşur. Örneğin, www.blablablabla.com için ftp.blablablabla.com...

Blaze FTP sizden bu 3 bilgiyi ister. Aşağıdaki resimde kırmızı çerçeve içine aldığım kutulara bunları yazın ve mavi çerçeve içine aldığım connect butonuna tıklayın. (İngilizce, Connect = Bağlan, Türkçe)

BlazeFTP'nin genel görünümü ve doldurulacak alanlar

Aşağıdaki gibi bir ekran göreceksiniz. Sol taraftaki bölümden yükleyeceğiniz dosyaların bulunduğu dizini seçin. Sağ taraftaki bölümden de "public_html" klasörünün içine girin. (Çift tıklayın.) Dosyalarınızı public_html'nin içine yükleyeceksiniz.

BlazeFTP ile sunucuya bağlanmak

Bunu yapmak için sol taraftan yüklemek istediğiniz dosyayı sürükleyin ve sağ tarafa bırakın. Kısa bir süre içinde dosyanız yüklenecektir. Sol taraftan dosyaları tek tek sürüklemek zorunda değilsiniz. İstediğiniz kadar dosyayı farenizle seçin ve onları sürükleyin.

Gördüğünüz gibi internet sitenize dosyalarınızı yüklemek bu kadar kolay. Başka programlarda arayüz değişse bile, olayın genel hatları budur. Başka program kullanacaksanız, asıl önemli olan programın güvenli olup olmadığıdır. Kolay gelsin.

1 yorum:

  1. Web tasarım firmaları içinde bugüne kadar üstlendiği web sitesi çalışmalarını sorunsuz teslim eden Maxi; firmanızın web siteleri içinde en iyi hizmeti sunmaya devam edecektir
    tanıtım filmi çekimi
    web tasarım firmaları

    YanıtlaSil