18 Şubat 2013 Pazartesi

Web Siteleri için Sosyal Medyanın Önemi

Bir konu üzerine web sitesi kurdunuz diyelim. Google'da sitenizi indexlemeye başladı. Sayfalarınız artık google aramalarında çıkıyor. Örneğin bir kullanıcı google'a kelimesini yazdı ve sitenize geldi. Bu aşamadan sonra olacakları düşünelim.

1) Alacağını alır ve gider.
- Bir daha ne zaman döneceği belli olmaz.

2) Alacağnını alır, oo site iyiymiş der. Siztenizi sık kullanılanlara ekler, adresi aklında tutar vs.
- Aslında bunun için pek can atmazlar. Bir siteyi en son ne zaman sık kullanılanlar eklediğinizi düşünün. Ya da aklınıza siteye girmek gelecek de gireceksiniz... Komik olma dostum...

2) Alacağını alır ve sitenize ait twitter, facebook, tumblr gibi sosyal medya hesaplarını takip eder. Sosyal medyada sitenize yeni eklenen içerikleri gördükçe, sitenize tekrar tekrar gelir.
- Kullanıcı, sosyal medya hesaplarını kapatana kadar sizden bilgi alır. Dikkatini çeken içerikler için sayfanıza geri döner.

Sitenizin başarısı, ne kadar çok ziyaretçi çektiğinizle ve onların sitenizde ne kadar vakit geçirdiğiyle ilgilidir. Kaliteli içerik çok ziyaretçi getirir. Kaliteli içerik ziyaretçiyi sitede tutar. Ama ziyaretçi bulmak yerine, ziyaretçi kazanmak daha önemlidir. Ziyaretçilerin sizi sosyal medyada takip etmesini sağlayın. Böylece onları elinizde tutarsınız. Bir yandan yeni ziyaretçi bulurken, bir yandan da eskilerin sürekli sizi ziyaret etmesini sağlarsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder